Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Σημανση Ελαστικων ΕΕ

Εξήγηση της νέας Σήμανσης Ελαστικών ΕΕ

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1222/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ορίζει ότι όλα* τα ελαστικά που παράγονται μετά τον Ιούνιο του 2012 και που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Νοέμβριο του 2012, θα πρέπει είτε να φέρουν ένα αυτοκόλλητο ή να συνοδεύονται από μια ετικέτα που θα επιδεικνύεται στο σημείο πώλησης. Η ετικέτα αυτή περιέχει πληροφορίες σχετικά με τρία σημαντικά κριτήρια που αποτελούν τη βάση αξιολόγησης της επίδοσης των ελαστικών: πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, οικονομία καυσίμου και εξωτερικός θόρυβος κύλισης.* Το πεδίο εφαρμογής του νέου κανονισμού περιλαμβάνει τα ελαστικά για αυτοκίνητα, για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και για τα βαρέα φορτηγά.

Δείτε δεξιά ένα δείγμα της νέας Σήμανσης Ελαστικών της ΕΕ.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ελαστικών & Καουτσούκ (ETRMA) παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς της νέας σήμανσης ελαστικών, καθώς και μια λίστα με ερωτήσεις και απαντήσεις.  www.etrma.org 


3 κριτήρια:

  1. Οικονομία καυσίμου
  2. Πρόσφυση σε Βρεγμένο Οδόστρωμα
  3. Παραγωγή Εξωτερικού Θορύβου Κύλισης

Επιδόσεις Ελαστικών


Η Ευρωπαϊκή Σήμανση Ελαστικών αποτελεί έναν καλό δείκτη των βασικών επιδόσεων ενός ελαστικού. Ωστόσο, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η ασφάλεια και η άνεσή σας απαιτούν την καλύτερη επίδοση των ελαστικών σας σε όλες τις συνθήκες και σε όλη τη διάρκεια ζωής τους.  Η Toyo Tire κάνει το καλύτερο δυνατόν για να ικανοποιήσει τους καταναλωτές της παράγοντας προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους. Η επιδόσεις των ελαστικών που δεν αναφέρονται στις σημάνσεις ελέγχονται ενδοεταιρικά από τους τεχνικούς της Toyo Tire και σύμφωνα με δοκιμές που διεξάγονται από κορυφαία περιοδικά αυτοκινήτων.

Κατά τα στάδια σχεδιασμού, ανάπτυξης, δοκιμών και κατασκευής των ελαστικών, η Toyo Tire δίνει σημασία σε πολλές παραμέτρους που δεν καλύπτονται με τη νέα σήμανση, όπως είναι ο χειρισμός σε υγρές καιρικές συνθήκες, η επίδοση του φρεναρίσματος σε στεγνές συνθήκες, η σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, η αντίσταση κατά την υδρολίσθηση, η αντίσταση στη φθορά, η άνεση και ο εσωτερικός θόρυβος κύλισης.

Όσο για τα χειμερινά ελαστικά, η Toyo Tire αναπτύσσει επίσης προηγμένες τεχνολογίες ένωσης και πέλματος ώστε να διασφαλίσει τα χαρακτηριστικά του χειρισμού, του φρεναρίσματος και της απόκρισης τιμονιού σε χαμηλές θερμοκρασίες, στο χιόνι και στον πάγο.

Όλα αυτά τα κριτήρια μαζί διηγούνται την πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα υψηλών προδιαγραφών προϊόντα της Toyo Tire και σας καθοδηγούν στην αγορά του πλέον κατάλληλου ελαστικού για τις δικές σας ανάγκες οδήγησης.