Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Προσφυση σε Βρεγμενο Οδοστρωμα

Ο πιο σημαντικός ρόλος ενός ελαστικού είναι να παρέχει ασφάλεια – σε όλες τις συνθήκες. Το κράτημα ή η πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των επιδόσεων.

 

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόσφυση με τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης είναι συχνά στόχοι αντιφατικοί μεταξύ τους, που κλασικά απαιτούν συμβιβασμό μεταξύ των επιδόσεων. Χάρη στο νέο κανονισμό σήμανσης, οι πελάτες θα είναι σε θέση να δουν και να επιλέξουν τις επιδόσεις που οι ίδιοι προτιμούν.

Η ετικέτα θα περιλαμβάνει 7 βαθμολογίες αξιολόγησης, όπου τα ελαστικά με αξιολόγηση A θα έχουν τα υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα και τα ελαστικά με αξιολόγηση G θα έχουν τα χαμηλότερα.
Η αξιολόγηση D δεν εφαρμόζεται σε επιβατηγά αυτοκίνητα. Όποιο ελαστικό δε πληροί τα κριτήρια για την αξιολόγηση C, θα κατατάσσεται στην αξιολόγηση E. Επίσης, δεν υπάρχει αξιολόγηση G για πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, οπότε η χαμηλότερη αξιολόγηση θα είναι F.

Σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης, τα λίγα μέτρα μπορούν και κάνουν όλη τη διαφορά. Σε ένα φρενάρισμα πανικού στα 80χλμ/ώρα, το επιβατηγό αυτοκίνητο που φορά ελαστικά με αξιολόγηση Α θα χρειαστεί έως 18 μέτρα λιγότερα από εκείνο που φορά ελαστικά με αξιολόγηση F.**

**Όταν η μέτρηση γίνεται σύμφωνα με τις μεθόδους δοκιμών που καθορίζονται στον Κανονισμό ΕΚ 1222/2009. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος ίσως διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης κι άλλους παράγοντες που τις επηρεάζουν. 

Οι τιμές της Σήμανσης που παρουσιάζονται εδώ είναι μόνο ενδεικτικές. Η τιμές ποικίλουν για μια συγκεκριμένη σειρά/διάσταση ελαστικών.

Οικονομία καυσίμου
Παραγωγή Εξωτερικού Θορύβου Κύλισης