Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Οικονομια Καυσιμου

Μία από τις δυνάμεις που επηρεάζουν την οικονομία καυσίμου ενός μηχανοκίνητου οχήματος είναι η Αντίσταση Κύλισης των ελαστικών. Η επιλογή των ελαστικών με υψηλή αξιολόγηση οικονομίας καυσίμου σας προσφέρει περισσότερα χιλιόμετρα και μειωμένη εκπομπή ρύπων CO2.

Αυτό το φαινόμενο υφίσταται, επειδή το ελαστικό παραμορφώνεται κατά την κύλιση, με αποτέλεσμα να χάνεται ενέργεια σε μορφή θερμότητας. Όσο μεγαλύτερη η παραμόρφωση, τόσο υψηλότερη είναι η αντίσταση κύλισης του ελαστικού κι επομένως τόσο περισσότερα καύσιμα απαιτούνται για την κίνηση του οχήματος. Με άλλα λόγια, η χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σημαίνει λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και, ως εκ τούτου, μείωση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του CO².

Η νέα ετικέτα θα περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα «αντίστασης κύλισης», όπου το A είναι το “αποδοτικότερο στα καύσιμα” και το G το χαμηλότερο αποδοτικό. Το μαύρο τόξο (σε αυτή την περίπτωση το B) δίπλα στο επίπεδο αξιολόγησης, υποδεικνύει το επίπεδο επίδοσης του προϊόντος. Η αξιολόγηση D δε χρησιμοποιείται για τα επιβατηγά οχήματα. Οποιοδήποτε ελαστικό που δεν πληροί τα κριτήρια για το επίπεδο C, κατατάσσεται στο επίπεδο E.

Η διαφορά της αξιολόγησης Α από το G μπορεί να σημαίνει μείωση μέχρι 7.5% στην κατανάλωση καυσίμου. Για να το θέσουμε αυτό με πραγματικούς όρους, το να επιλέγετε ελαστικά με αξιολόγηση Α αντί με αξιολόγηση G μπορεί να σας προσφέρει πάνω από 6 λίτρα καυσίμου ανά 1000 χιλιόμετρα **.  


**Όταν η μέτρηση γίνεται σύμφωνα με τις μεθόδους δοκιμών που καθορίζονται στον Κανονισμό ΕΚ 1222/2009. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος ίσως διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης κι άλλους παράγοντες που τις επηρεάζουν.

Οι τιμές της Σήμανσης που παρουσιάζονται εδώ είναι μόνο ενδεικτικές. Η τιμές ποικίλουν για μια συγκεκριμένη σειρά/διάσταση ελαστικών

Πρόσφυση σε βρεβμένο οδόστρωμα
Παραγωγή Εξωτερικού Θορύβου Κύλισης