Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

 

Tires Inspection Tips


Ανομοιόμορφη Φθορά

Να ελέγχετε προσεκτικά τα ελαστικά σας για σημάδια ανομοιόμορφης φθοράς, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Η ανομοιόμορφη φθορά μπορεί να προκληθεί από λανθασμένη πίεση αέρα, κακή ευθυγράμμιση, ανισορροπία ή παραμέληση των αναρτήσεων. Αν δεν διορθωθούν αυτά, το ελαστικό θα υποστεί κι άλλες ζημιές. Αν ανακαλύψετε ανομοιόμορφη φθορά, πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας στον κοντινότερο έμπορο ελαστικών Toyo. Τις περισσότερες φορές, ο έμπορος μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα ίδια ελαστικά.
  Υπερβολική Χρήση

Όταν η φθορά του πέλματος έχει φθάσει το 1/16 της ίντσας, το ελαστικό θα έχει φθαρεί και θα έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασής του. Οι ενσωματωμένοι δείκτες φθοράς του πέλματος ή οι «μπάρες φθοράς» που μοιάζουν με στενές λωρίδες λείου καουτσούκ στην επιφάνεια του πέλματος, θα εμφανιστούν πάνω στο ελαστικό, όταν το ελαστικό θα έχει φθάσει στο σημείο εκείνο της αντικατάστασής του.

Ψάξτε για πέτρες, κομμάτια γυαλιών, μετάλλων ή άλλων ξένων σωμάτων στο πέλμα ή στην παρειά. Αυτά μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα μέσα στο λάστιχο και να προκαλέσουν απώλεια αέρα. Αν οποιοδήποτε ελαστικό συνεχώς χρειάζεται περισσότερο αέρα, ζητήστε από τον έμπορο ελαστικών της Toyo να ελέγξει και να βρει την αιτία της διαρροής. Μπορεί να ευθύνεται η ζημιά στο ελαστικό, τον τροχό ή σε μια βαλβίδα.