Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ανάπτυξη Μονάδας Ανάρτησης για Ηλεκτρικά Οχήματα

29 Ιανουαρίου 2018

Χιόγκο, Ιαπωνία, 17 Ιανουαρίου, 2018 – Η Toyo Tire & Rubber Co., LTD. (με έδρα το Ιτάμι στο Νομό Χιόγκο και με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Τakashi Shimizu) ανακοινώνει ότι, σε ανταπόκριση στην κοινωνική ανάγκη για κινητικότητα στο μέλλον, συμφώνησε πρόσφατα και ξεκίνησε την από κοινού ανάπτυξη μιας μονάδας ανάρτησης για Ηλεκτρικά Οχήματα με την GLM Co., Ltd. (με έδρα το Κυότι και με Εκπρόσωπο και Πρόεδρο τον κο. Hiroyasu Koma), κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

Εικόνες: Ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο "Tommykaira ZZ". (αριστερά) και το "αυτοκίνητο cocnept" GLM G4" (δεξιά) που κατασκευάζει η GLM Co., Ltd. 

Η ανάπτυξη των οχημάτων που κινούνται με ηλεκτροκινητήρες έχει επιταχυνθεί παγκοσμίως, με πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να χαρτογραφούν τα δικά τους μαζικά σχέδια παραγωγής σε γρήγορη διαδοχή. Επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα λειτουργούν πολύ πιο αθόρυβα, οι απαιτήσεις απόδοσης για τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτά διαφέρουν από εκείνες των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα από καουτσούκ που κατασκευάζουμε για ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να παρέχουν ένα διαφορετικό επίπεδο λειτουργικότητας και απόδοσης σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται για συμβατικά οχήματα. Για παράδειγμα, να είναι πιο αθόρυβα, να έχουν έναν βέλτιστο έλεγχο απόσβεσης στις δονήσεις που παράγονται από πηγές κραδασμών, όπως είναι οι ανώμαλοι δρόμοι και οι ηλεκτροκινητήρες.

Τον Οκτώβριο του 2015, η GLM - κοινός μας συνεταίρος ανάπτυξης - ξεκίνησε την πλήρη μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου Tommykaira ZZ. Το επόμενο έτος, η GLM προσέλκυσε μεγάλη προσοχή όταν παρουσίασε το αυτοκίνητο concept - GLM G4 - ως φουτουριστικό ηλεκτρικό supercar στην Έκθεση Αυτοκινήτων 2016 στο Παρίσι. Η GLM, όχι μόνο αναπτύσσει και διανέμει ολοκληρωμένα οχήματα, αλλά δημιουργεί επίσης μια "επιχείρηση-πλατφόρμα". Αυτή είναι μια πλατφόρμα1 η οποία θεωρείται η καρδιά του οχήματος ή των τμημάτων του και η τεχνογνωσία ανάπτυξης. Σε αυτήν υπάρχει και μια συνεργατική σχέση με τις εταιρείες αυτοκινήτων και των οργανισμών (GLM Ecosystem) για μη κατασκευαστές αυτοκινήτων ως πυρήνα της επιχείρησής τους.

1 Πλατφόρμα: Σασί (πλαίσιο, υπόστρωμα, ανάρτηση, κλπ.) + κινητήρας (μονάδα που αποτελείται από το μοτέρ και τη μπαταρία, κλπ.)

Τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, όπως τα ελαστικά και η ανάρτηση αέρα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ελέγχου των κραδασμών και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ησυχίας, της άνεσης και της ασφάλειας. Θα προωθήσουμε την ανάπτυξη μιας "μονάδας ανάρτησης για Ηλεκτρικά Οχήματα", η οποία θα συνδυάζει προϊόντα μεμονωμένων σκοπών, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών, ως μέρος της ανάπτυξης των επιχειρηματικών πηγών μας με προσεκτικό έλεγχο της μελλοντικής κινητικότητας.

Τα πρωταρχικά μέρη που προωθούν οι εταιρείες για την ανάπτυξη είναι η «ενεργή ανάρτηση αέρα»2 για να διασφαλιστεί η ομαλή οδήγηση3. Ξεκινάμε την ανάπτυξη των μονάδων που θα τοποθετηθούν σε οχήματα σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο όραμά μας και στοχεύουμε στην εμπορευματοποίησή τους εντός του 2020 όπως ορίζει το σχέδιο για την από κοινού ανάπτυξη μιας ενεργής ανάρτησης νέας γενιάς. Σε αυτήν ενσωματώνεται και εφαρμόζεται η ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου στην ανάρτηση αέρα, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ενεργές αναρτήσεις, τα συστήματα ανάρτησης και τις στοιχειώδεις τεχνολογίες για το συνολικό όχημα που σχετίζονται με τη γνώση που συσσωρεύει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από την GLM.

2 Ενεργή Ανάρτηση: Ανάρτηση που απορροφά ηλεκτρικά τις δονήσεις των αυτοκίνητων.

3 Ομαλή Οδήγηση: Εξασφαλίζει μια άνετη οδήγηση με την βέλτιση απόσβεση δονήσεων και αντι-κραδασμούς με ενεργό έλεγχο των αμορτισέρ του οχήματος για να ταιριάξει τις συνθήκες του δρόμου. 
 
Από το φετινό οικονομικό χρόνο, έχουμε εστιαστεί στην "κινητικότητα" συμπεριλαμβάνοντας ελαστικά αυτοκινήτων και εξαρτήματα ως μια επιχειρησιακή οντότητα.  

Θεωρούμε ότι η από κοινού ανάπτυξη μονάδων προϊόντων για Ηλεκτρικά Οχήματα έχοντας την GLM ως συνέταιρο, θα συμβάλει στην επέκταση των δυνατοτήτων εμβάθυνσης και προώθησης του μελλοντικού μας οχήματος.  Μέσω της συνεργασίας μας με την GLM, στόχος μας είναι να γίνουμε ο προμηθευτής εκείνος που θα προσφέρει πολύτιμη προστιθέμενη αξία χάρη στην εμπειρία από το συνολικό σχεδιασμό και τη συσκευασία μονάδων ανάρτησης, ειδικά για την επίλυση των μοναδικών τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόσφατη έναρξη αυτής της από κοινού ανάπτυξης ως εξής: 

• Κύριος Hiroyasu Koma, Εκπρόσωπος και Πρόεδρος της GLM Co., Ltd.

"Η Toyo Tire & Rubber Co, Ltd έχει εξαιρετική εμπειρία στην τεχνολογία ανάρτησης αέρα. Είναι πρόθυμη να αναπτύξει νέα προϊόντα, όπως έχουν αναφέρει οι άριστοι αναπτυξιακοί παράγοντές της. Έχοντας έναν τέτοιο συνέταιρο ανάπτυξης, μπορούμε να προσθέσουμε ελκυστική τεχνολογία στα συναρπαστικά προϊόντα μας. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία ομαλής οδήγησης που αναπτύσσουμε από κοινού θα αποτελέσει κεντρική τεχνολογία για τα ηλεκτρικά οχήματα, δεδομένης της ανώτερης αθόρυβης απόδοσής τους. Η τεχνολογία αυτή καθίσταται το μοναδικό πρωτότυπο για τα οχήματα της κατηγορίας premium, των οποίων το μερίδιο έχει αυξηθεί σύμφωνα με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μόλις μειωθεί το κόστος μετά από μια στροφή προς τη μαζική παραγωγή, προβλέπω να προκύπτουν τεράστιες ανάγκες για οχήματα γενικής χρήσης στις αναδυόμενες χώρες όπου οι οδικές συνθήκες είναι ανεπαρκείς για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων."

• Κύριος. Masayuki Kanai, Ανώτερο Στέλεχος, υπεύθυνος του Τμήματος Μηχανικού Ελέγχου της Toyo Tire & Rubber Co., Ltd.

"Η GLM είναι ένας αναδυόμενος κατασκευαστής Ηλεκτρικών Οχημάτων που γεννήθηκε από το έργο ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων του Πανεπιστημίου του Κιότο. Η GLM κατάφερε να αναπτύξει και να εντάξει τα ηλεκτρικά οχήματα στην παραγωγή από το μηδέν κι έτσι έχει ένα πρωτοποριακό πνεύμα στην αναζήτηση μελλοντικών επιλογών οχημάτων μέσω εταιρικών σχέσεων. Αισθάνομαι ότι το προοδευτικό πνεύμα και η δημιουργικότητα της GLM ταιριάζει απόλυτα με την εταιρική μας κουλτούρα. Θα μεγιστοποιήσουμε το τεχνολογικό μας δυναμικό, θα επιτύχουμε ένα νέο επίπεδο ολοκληρωμένης απόδοσης για κάθε δοκιμασμένο εξάρτημα και θα θέλαμε να υλοποιήσουμε την παραγωγή μιας μονάδας ανάρτησης που είναι αναντικατάστατη και που προσθέτει αξία στο μελλοντικό μας όχημα." 

  

 

 

Τελευταία Νέα