Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
05/01

Ανήσυχη μέρα ξεκούρασης για τον Szalay

Οι αρχές της ομάδας Opel Dakar ανταποδίδουν στην 5η ειδική διαδρομή, ενώ ανυπομονεί να ξεκινήσει αύριο η 6η.


Η 5η ειδική διαδρομή ανάμεσα στο As Sakn και το Dakhla του Ράλι Africa Eco θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν δοκιμασία θάρρους. Οι ταχύτητες ήταν μεγάλες (μέσος όρος 130χλμ/ώρα), αλλά η πορεία, ως συνήθως, επιφύλασσε κάποιες παγίδες που επιβράδυναν τους ανυποψίαστους. Ο Szalay Balázs και ο László Bunkoczi τις απέφυγαν με επιτυχία, καθώς μπήκαν στην 2η θέση.

Η εφευρετικότητα του συνοδηγού επέτρεψε στο Ουγγαρέζικο ζευγάρι με το Opel Mokka να προσπεράσει τον χθεσινό νικητή, Michel Turon Barrere, και να είναι μπροστά για λίγο. Ο Turon Barrere είχε χαθεί, και για μερικές εκατοντάδες μέτρα, ο Szalay οδηγούσε πίσω τους μέχρι που πρόσεξε ο László ότι πήγαιναν προς λάθος κατεύθυνση, επιτρέποντας έτσι στην ομάδα Opel Dakar να κερδίσει σημαντικό έδαφος.

"Ήταν μια γρήγορη διαδρομή με χαλίκια. Μπορώ να πω ότι ήταν ευχάριστη, αλλά μερικά σημεία ήταν πολύ πονηρά. Οδηγούσαμε για 8 χιλιόμετρα με τέρμα γκάζι, όταν χρειάστηκε να επιβραδύνουμε ξαφνικά, σχεδόν να σταματήσουμε, γιατί υπήρχαν δύο τεράστιες λακούβες μπροστά μας, κι αν πέφταμε μέσα, σίγουρα θα τουμπάραμε. Μετά από 5 χιλιόμετρα υπήρχε άλλη μία παγίδα, έτσι έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί", εξήγησε ο Szalay, ο οποίος είχε χάσει το δρόμο για μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν τον τερματισμό, επιτρέποντας έτσι στον νικητή του Ντακάρ, Jean-Louis Schlesser, να τον προσπεράσει στο τελευταίο μέρος της ειδικής διαδρομής.

Έφτασαν στον τερματισμό με το Opel Mokka να έρχεται πίσω από το μπλε Μπάγκι του Schlesser. Αυτό είναι μεγάλη έμπνευση για την ομάδα και ο Szalay τερμάτισε χαμογελώντας πλατιά.

"Τώρα είμαι ευτυχισμένος, έτσι δεν αισθάνομαι όπως αισθάνομαι συνήθως σε αυτή τη φάση του αγώνα. Δεν περιμένω να ξεκουραστώ. Κανονικά, ξεκινάω αμέσως την επόμενη διαδρομή, αλλά ξέρω ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ξεκούραση και το Mokka χρειάζεται τεχνικό έλεγχο, παρόλο που λειτουργούσε καλά μέχρι τώρα", είπε ο Szalay, ο οποίος φημίζεται για τα στοιχήματα που βάζει με τον γέρο και 5 φορές νικητή, Jean-Louis Schlesser.

Όπως και να' χει, πριν τις μέρες ξεκούρασης, τα στατιστικά δείχνουν ότι ο Schlesser είναι μπροστά 3:2. Η παράπλευρη δράση δεν έχει ακόμα τελειώσει. Το δυσκολότερο μέρος του αγώνα είναι στην Μαυριτανία.

 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις