Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
13/01

14oς o Baldwin στην 8η Ειδική Διαδρομή

Καλύτερη έκβαση του αγώνα για τον Baldwin στην 1η Ειδική Διαδρομή της Χιλής


Οδηγώντας 522 χλμ πέρα από τα σύνορα, σήμερα ήταν η 1η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2014 στην Χιλή. Η ειδική διαδρομή καλύπτει 302 χλμ, σε υψόμετρο που υπερβαίνει τα 2000 μ, ενίοτε φτάνοντας στα 3400 μ και αυτό βλάπτει τους τεράστιους κινητήρες των οχημάτων που δεν παίρνουν αρκετό αέρα για να αναμιχθεί με το κάυσιμο. Ωστόσο, οι συνθήκες για τις μοτοσυκλέτες ήταν δυσκολότερες σήμερα, αφού η διαδρομή μέσα από τη Βολιβία ήταν σε υψόμετρο 3600 μ.

Σήμερα, είχαμε δύο ειδικές διαδρομές. Μια ειδική διαδορμή για τα οχήματα στην Αργεντινή και μετά μια ειδική διαδρομή στην Χιλή. Οι μοτοσυκλέτες πέρασαν την χθεσινή βραδιά στην Βολιβία και το πρωί έτρεχαν γύρω από μια πελώρια αλυκή στην Βολιβία πριν μπουν στην Χιλή για να τερματίσουν μαζί με τα οχήματα.

Ξεκινώντας από την 29η θέση σήμερα το πρωί, ο Baldwin άρχισε γρήγορα να προσπερνά τα οχήματα, αφού είχε επισκευάσει τα ηλεκτρικά προβλήματα που αντιμετώπισε στην χθεσινή ειδική διαδρομή. Ήταν όμως δύσκολα και μέχρι τη μέση της ειδικής διαδρομής, βρισκόταν στην 23η θέση έχοντας προσπεράσει 6 οχήματα. Στη συνέχεια, όμως, άρχισε να επιταχύνεται και μέχρι το 5ο σημείο αναφοράς, είχε ανέβει στην 16η θέση και μέχρι το 6ο σημείο αναφοράς, στην 14η θέση. Κράτησε την 14η θέση μέχρι το τέλος της ειδικής διαδρομής, τερματίζοντας σε 18 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της σημερινής ειδικής διαδρομής, Al-Attiyah. Τώρα βρίσκεται στην 32η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς τερματίζουν οι άλλες ομάδες.

Ο Robby Gordon πάλεψε όλη μέρα και, έχοντας περάσει το 7ο σημείο αναφοράς, βρίσκεται στην 69η θέση, 1 ώρα και 14 λεπτά πίσω από το προπορευόμενο της ειδικής διαδρομής.  

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις