Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
09/01

Η Ομάδα Opel Dakar τερματίζει στην 11η θέση

Δύσκολη η 9η ειδική διαδρομή σήμερα στο Ράλι Africa Eco στην Μαυριτανία


Ο Szalay Balázs και ο Bunkoczi László ξεκίνησαν την σημερινή ειδική διαδρομή από το Akjoukt στην 19η θέση μετά από την χθεσινή απόσυρση από την 8η ειδική διαδρομή. Όντας στην 23η θέση μετά την αποχώρησή τους από την ειδική διαδρομή, ο Szalay, μαζί με άλλους 13 αγωνιζόμενους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδρομή, έλαβε χρονο 18 ώρες, 25 λεπτά για την 8η ειδική διαδρομή. Η ώρα ελέγχου ήταν μόλις 13 ώρες, 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον εντυπωσιακό Γάλλο Sabatier, που τερμάτισε πρώτος σε 5 ώρες, 21 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, αυτό έβλαψε την θέση του στην γενική κατάταξη και η ομάδα Opel Dakar έπεσε 10 θέσεις μέχρι την 17η στην γενική κατάταξη, 18 ώρες, 1 λεπτό και 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον προπορευόμενος της γενικής κατάταξης, Jean Louis Schlesser. Αν και τερμάτισε στην 6η θέση στη χθεσινή ειδική διαδρομή, ο Schlesser μοιάζει άνετος στην κορυφή της βαθμολογίας με 1 ώρα και 10 λεπτά να τον χωρίζουν από το Toyota του Jaques Loomans που βρίσκεται στην 2η θέση.

Η σημερινή διαδρομή ξεκίνησε καλά με τον Szalay να πιέζει με προσπεράσεις. Ωστόσο ένα λάθος στην πλοήγηση τον έκανε να χάσει το δεύτερο σημείο ελέγχου και ακολούθησε τα χνάρια του Schlesser και των άλλων που αργότερα εγκατέλειψαν την ειδική διαδρομή. Ωστόσο, ενώ όλες οι άλλες ομάδες διόρθωσαν την πορεία και επέστρεψαν στο σωστό δρόμο της διαδρομής, δυστυχώς ο Balázs και ο László συνέχισαν προς λάθος κατεύθυνση και απομακρύνθηκαν όλο και περισσότερο από την σωστή πορεία. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετώπισαν προβλήματα και ήθελαν να αποφύγουν το δύσκολο έδαφος.  Θα μάθουμε σύντομα. Παρόλαυτα, έχασαν κι άλλο σημείο ελέγχουν και, αφού ακολουθήσαν αόριστα την διαδρομή ενός δημοσίου δρόμου μέχρι το τέλος της ειδικής διαδρομής, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω και να περάσουν τελικά την γραμμή του τερματισμού. 

Μέχρι στιγμής, τους έχει δοθεί η 11η θέση στην ειδική διαδρομή, 3 ώρες, 52 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της ειδικής διαδρομής και προπορευόμενο στην γενική κατάταξη. Αυτό τους βάζει και στην 11η θέση της γενικής κατάταξης, σχεδόν 6 ώρες πίσω από την 10η θέση που κατέχει ο Γάλλος,Yves Fromont.

Δεν υπάρχουν ακόμα λήψεις από την σημερινή διαδρομή, αλλά προσθέσαμε κάποιες από την χθεσινή 7η που δεν είχαμε δημοσιεύσει μέχρι τώρα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις